Vin til maden er en sikker vinder

Når det kommer til vin, er der mange, der ynder at drikke det sammen med aftensmaden. Det kan nemlig komplimentere maden på en helt særlig måde, som får smagene til at danse på tungen. Mange synes, det er rart med en omgang vin på aftenbordet en gang i mellem frem for blot vandkaraflen med isvand eller en brusende sodavand. Men det er ikke sikkert, du har helt styr på, hvilken slags vin du skal købe til aftensmaden, da der er et helt hav af muligheder. Nogle retter egner sig nemlig bedst til visse typer vin, og hvis du gerne vil vide mere om det, så læs med her.

Spørg din lokale vinhandler til råds

En god metode til at finde frem til den helt rette flaske vin til din aftenmenu er ved at spørge en garvet vinkender til råds. Hvis du slår en smut forbi din lokale vinforhandler, er det oplagt at få lidt tips og tricks fra én, der ved alt om vin. Du kan få vejledning til om, du bør vælge en hvidvin, rødvin eller Portvin, hvilket kan afhænge meget af om, du har i sinde at servere for eksempel fisk, skaldyr eller kød. På den måde kan du altså få hjælp til at sammensætte den helt rette type vin med maden.

Prøv dig frem

Uanset hvilken type vin der normalt går bedst til bestemt slags mad, så er det også vigtigt at tage dine egne præferencer i betragtning. Det kan være, du finder ud af at en tør vin er den bedste sammensætning med den aftensmad, du vil servere, men hvis den ikke falder i din smag, er det ikke optimalt. Derfor er det altså en god idé at prøve dig frem med forskellige muligheder, så du kan finde en flaske, der er perfekt til både dig og din aftenmenu.