Klæd dig rigtigt på, mand!

Emma gad havde sine, “din kommende brud vil helt sikkert have hendes”, men hvad er egentlig din egen mening om hvilket tøj, du skal have på på din bryllupsdag.

Er du i tvivl om, hvad der bruges hvordan, følger her en kort guide… – men husk, det er kun dig, der i sidste ende kan træffe afgørelsen!

Klassisk habbit:

Habitten har den fordel, at den kan bruges til alle festlige lejligheder – også efter brylluppet. Det er på tilbehøret, at du kan gøre forskellen på, om det skal være bryllupstøj eller ”blot” et flot sæt til en festlig anledning. I dag fås de fleste habitter som combi, d.v.s. at størrelser på jakke og buks kan kombineres, så det passer præcis til dig.

Armlængden skal gå til starten af håndryggen, når armen holdes strakt. Manchetten på skjorten skal være synlig ca. 1-2 cm. under jakken.Husk for Guds skylde at klippe leverandør mærket på ærmet af!

Avant garde

En Avant Garde er en moderne habit, som i vid udstrækning bruges af nutidens modebeviste gomme. Kendetegnet ved en Avant Garde Habit er, at jakken er længere end ved den klassiske. Der skal dog lidt højde til at bære denne udgave og kan ikke anbefales, hvis man er under 1.68 cm.Som tilbehør kan bruges enten slips eller kravatte, som matcher pyntetør-klæde og vest. Den nederste knap i vesten skal ikke knappes. Manchetten skal være synlig ca. 1-2 cm. under jakken.

Kjole og hvidt

Ønsker du stil og elegance i dit bryllupstøj, bør du vælge kjole og hvidt. Jakkens revers er af silke, og i bukserne er der silkegaloner. Den hvide vest er uden ryg stykke og derfor ikke så varm som den almindelige vest. Af samme grund kan det ikke anbefales at smide jakken i løbet af aftenen, da dette absolut ikke vil være klædeligt. Vesten skal være synlig 1-2 cm. under jakken. Hvid smokingsløjfe og pyntetørklæde som matcher vesten samt naturligvis en ny hvid skjorte fuldender indtrykket af dette flotte sæt. Husk at til kjole & hvidt hører der flotte velpudsede lak-sko.

Smoking
Hvad er det lige med den smoking, som gør, at folk bliver i tvivl. Lad os med det samme slå det fast. Smoking er selskabstøj, som kun bruges efter kl. 18.00. Smoking duer derfor ikke, kirken, hvis du vil følge traditionerne til punkt og prikke. Når det så er sagt, så må det også nævnes, at der faktisk er rigtig mange, der vælger at se bort fra denne lille ”detalje”. Vælger I dress-coden ”festlig” i jeres invitationer, vil I helt sikkert opleve en del af de mandlige gæster komme i smoking. Skulle reglerne følges, ville det kræve et tøjskift kra kirke til festen, og det er nok de færreste, der har både kjole og hvidt samt smoking i skabet. Smokingen har revers af silke og silkegaloner i bukserne. Skjortemanchetter skal være synlige 1-2 cm. uder ærmet. Som ved kjole og hvidt er sorte lak-sko det mest rigtige fodtøj til en smoking.