Vær opmærksom på de mobile og trådløse bredbåndsinternet problemer

wireless

I vores dage så skal man være online og det skal helst foregå trådløst også både via bredbåndet og mobilen. Fordelen ved trådløse er at man slipper for at de djævlens kabler, og hvis man er lidt oppe i årene, så var det med at komme online før i tiden, en ret rodet omgang af forfærdelig mange forskellige kabler til det ene og det andet.

Det slipper man heldigvis mere eller mindre for i dag, men det er dog ikke ensbetydende med at problemer med at internettet og forbindelse som sådan er blevet nemmere, selvom det jo er en af de vigtigste ting i det digitale hjem. For der er faktisk forskellige problemer forbundet med bredbåndet alt afhængig af hvor man bor.

Der findes nemlig forskellige tjenester af trådløst internetadgang, hvilket først og fremmest betyder at man skal sikre sig at ens computer rent faktisk kan klare det.

De fleste netkort har da efterhånden og heldigvis, alle slags men dog findes der stadig visse leverandører der bruger halvdårlige fabrikanter af netkorts, og det betyder at ligegyldigt hvad man gør, så falder man af hele tiden, men det er dog heldigvis kun et fåtal.

Læs mere her: Sammenlign og find det hurtigste og billigste bredbånd på gobredbaand.dk

Derudover til hjemmenetværket, så skal man ofte lige tænke over hvad man siger ja til, for ret mange internet leverandører vil gerne sælge dig en trådløs router med forbindelsen, men denne er faktisk ofte af en rigtig dårlig kvalitet, og så er den samtidig alt for dyr. Fordelen ved at købe leverandørens produkt er selvfølgelig, at man får stukket en cd og installationsguide i hånden, og så kører tingene men bare ikke optimalt. Hvis du ved bare en lille smule om at opsætte en trådløs router, så er du bedre stillet ved at købe en bedre router i Elgiganten eller anden sted, for du får et bedre produkt og til billigere penge.

Sikkerheden er vigtigt ved trådløse forbindelser

Udover det grundlæggende ved opsætningen, så er den vigtigste ting ved trådløse forbindelser – sikkerheden.

Du skal huske at ligegyldigt hvor du bevæger dig, om det så er derhjemme eller ude i verden, så afgiver man sine data når man logger på et trådløst netværk. Derhjemme kan du klare det ved at sætte en god krypteret kode på det trådløse, som ikke er navnet på katten men derimod en god generet nøgle der indeholder både store og små bogstaver, tal, tegn og så er længere end 10-12 tegn.

Ude i verden er sikkerheden dog anderledes, og hvis du ikke føler dig tryk, så er en Wimax forbindelse vejen frem. Det er en relativ ny tjeneste, men er gået hen og blevet ret populær netop fordi man får fart, forbindelse og sikkerhed ligegyldigt hvorhenne man er.

Så når du roder med de trådløse tjenester både i hjemmet og ude i verden, så husk at sikkerhed ikke kommer af sig selv, men noget man tager højde for.