Pizzaens forskellige muligheder

Når aftensmaden skal være nem, er en af favoritterne pizza. En af grundene til, at pizzaen er så populær, er, at den kan varieres på forskellige måder. Dette gør, at der er en pizza for enhver smag, hvad end man er kødelsker, vegetar, barn eller voksen. Variationen af pizzaen gør ligeledes, at man ikke kører træt af retten. Man kan blot vælge nyt fyld på pizzaen, hvorefter måltidet vil smage helt anderledes end førhen. Det er desuden nemt at lave pizzaer selv, hvis man ønsker at få maden på en lidt billigere måde, og her kan man igen vælge alverdens fyld. Du kan læse mere om pizzaens forskellige muligheder i denne artikel.

Hav styr på de fire grundelementer

Hvis du ønsker at bage dine egne pizzaer, er det vigtigt, at du har styr på de fire grundelementer. En pizza behøver nemlig ikke bestå af andet end fire ting, og det er blandt andet også derfor, at den er så nem at lave. De fire hovedkomponenter er pizzabund, tomatsauce, fyld samt mozzarellaost. For at få en superlækker dej bør der anvendes en eller flere typer kvalitetsmel. Dette kan eksempelvis være hvidkorns- og fuldkornshvede, durum- og speltmel. Det er væsentligt, at pizzadejen får nok tid til at hæve, og når den har hævet, kan man strække dejen og forme den til en rund form. Bagningen foregår enten på en bageplade i ovnen eller en pizzasten.

Inden pizzaen kommes i ovnen, skal den selvfølgelig have fyld på. Tomatsaucen er første genstand, og denne sauce bliver rigtig god, hvis den laves af solmodne tomater. Herefter tilsættes urter, krydderier, peber og salt efter smag. Det er centralt, at saucens konsistens bliver god. Dette betyder, at den ikke må blive for tyk eller for våd. Dette kan eksperimenteres med, således man rammer den perfekte konsistens. Fyldet er derimod en yderst individuel sag. Typisk består fyldet af en kombination af kød og grøntsager, men pizzaen kan ligeledes blot bestå af vegetariske ingredienser. Eksempler på fyld er pepperoni, skinke, pølser, oksekød, kylling, kebab, forskellige former for fisk, kartofler, salat, peberfrugt, majs, ananas, spinat, asparges, spaghetti osv. Listen er uendelig, og man kan virkelig tilpasse pizzaen efter ens smag.

Slutteligt skal pizzaen prydes af ost, og denne ingrediens er ofte favoritten. Typisk anvendes mozzarellaost, men man kan igen anvende alverdens former. Dette kan være ost såsom parmesan, asiago, ricotta, romano og provolone. Man kan vælge at kombinere forskellige former for ost, eller man kan blot vælge en enkelt. Uanset valget vil den smeltede ost sætte prikken over i’et på den dejlige pizza.

Inspiration til nye kombinationer

Som det ses, findes der et væld af kombinationer, når det kommer til fyld. Hvis du mangler inspiration til fyldet på pizzaen, kan du eventuelt lave en pizza bestående af salat, skinke og oliven, en pizza af figner, and og sprød grønkål eller en pizza med svampe, pesto og ristede nødder. Det er nemlig muligt at kreere sunde pizzaer med alternative former for fyld, og man skal derfor ikke afskrive pizzaen fra menuen, hvis man ønsker at spise sundt. Du kan klikke her for at se andre former for kombinationer af pizzaer, og du kan ligeledes vælge den nemme løsning og bestille en pizza udefra.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.