Sådan arrangerer du den perfekte middag

Skal du snart have vennerne, familien eller nogle andre til middag? Det kræver lidt forskellig forberedelse at arrangere en perfekt middag. Der skal først og fremmest være styr på maden, men ud over det er der også aspekter som drikkelse og andet som der skal være styr på inden dine gæster ankommer. Vi har derfor samlet et par tips til, hvordan du arrangerer den perfekte middag i denne artikel.

 

Lave maden selv eller bestille udefra?

Det første, som du skal tage stilling til, når du skal arrangere din middag, er om du vil bestille maden udefra eller selv vil give dig i kast med madlavningen. Det er fordele og ulemper ved begge dele, og det kommer meget an på hvor mange gæster du skal have på besøg, hvad der bedst kan betale sig til din middag.

Fordelen ved selv at give dig i kast med madlavning er, at du får mulighed for at sammensætte din helt egen menu, og så er det også fedt at imponere gæsterne med hjemmelavet mad.

Det kræver dog også meget forberedelse selv at lave maden, og hvis du vælger at få maden udefra, kan du også bedre nyde aftenen og slappe af i selskab med dine gæster. Der er derfor mange der foretrækker at bestille maden udefra, da det gør at du bedre kan slappe af sammen med dine gæster, da du ikke skal holde øje med maden løbende.

Samtidig findes der i dag mange gode muligheder for at bestille buffet ud af huset, der egner sig til både små og store selskaber. Du kan derfor uden tvivl finde catering i nærheden af dig, som passer til dit arrangement.

 

Vælg den rigtige vin

Når du har styr på maden, er næste skridt at få styr på drikkevarerne til din middag. Her er det især vigtigt at vælge den rigtige vin til middagen. Når du skal vælge vin til din middag, er det vigtigt at finde en vin der passer til den mad du serverer.

Det kan godt være svært at finde rundt i vin-junglen, hvis du ikke kender så meget til vin, og du kan derfor med fordel søge hjælp hos din nærmeste vinforhandler eller søge på nettet efter gode vine, der vil passer godt til din middag.

Ud over vin kan det også være en god idé at have et par kolde øl klar, hvis nogle af dine gæster foretrækker øl frem for vin. Samtidig er det også altid godt at have en kande vand stående på bordet, så der også mulighed for at drikke lidt vand under middagen. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af vandet, kan du putte en citronskive ned i vandet lidt tid før middagen, eller købe lidt danskvand, så det ikke bare er helt almindelig vand.

 

Gør lidt ekstra ud af borddækningen

Sidste tip til din middag er at gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Borddækningen betyder meget, da det er første indtryk, når middagen begynder. Og så gør det bare lidt ekstra ved stemningen, hvis du har dækket flot op med et par fine glas og lidt dekoration på bordet.

Du kan evt. overveje at vælge et tema, når du skal dække bordet. Det er altid en god idé at tænke over årstiden og finde inspiration derfra, så du fx her i januar kan pynte bordet med erantis eller andre vinterblomster.

Og så er det selvfølgelig også vigtigt, at du har et par gode spisebordsstole, så dine gæster sidder komfortabelt under middagen.

Når du har styr på mad, drikkelse og har dækket flot op, er du klar til at dine gæster træder ind af døren og begynder middagen.