Bliv medlem af en a-kasse for at sikre dig mod arbejdsløshed

Hvorfor skal du være medlem af en a-kasse, når det nu engang koster op mod 450 kr. pr. måned for at være medlem? Du har jo et arbejde og du er 100% sikker på at du er uundværlig. Jeg er ked af at sige det til dig.. Du kan sagtens undværes, lige såvel som alle de andre menige ansatte på din arbejdsplads. Hvis der pludselig skal skæres på et område, kan du aldrig vide dig sikker. Det er set utallige gange før at folk der har været i en position længe, pludselig bliver fyret og erstattet af en person som ikke skal have nær så meget i løn, fordi der pludselig skal spares penge. Det kan endda være at du har været med til at lære vedkommende op i din jobfunktion, hvilket må siges at være noget af et slag i ansigtet.

En a-kasse kan hjælpe dig videre

Som medlem af en a-kasse har du flere fordele som du kan benytte dig af i tilfælde af at du mister dit job. Det vigtigste for langt de fleste der pludselig står uden et job, er selvfølgelig at få fundet det næste job. Derfor har mange a-kasser også muligheden for at sende dig på et kursus der kan hjælpe dig med at få et arbejde. Det kan fx være et kursus i hvordan du skal begærde dig i en jobsamtale, eller tips til hvordan du skriver en jobansøgning der ikke blot bliver en blandt mange andre i bunken. Husk at spørge din konsulent hos a-kassen hvilke muligheder der er for dig, således at du ikke er afhængig af at de selv tilbyder det (det koster jo penge for dem at sende dig afsted).

Du får mere udbetalt

En a-kasse sørger for at du får langt mere udbetalt end hvis du fx var på kontanthjælp. Såfremt du har været medlem længe nok, kan du få udbetalt den højeste dagpengesats, som trods alt ligger væsentligt højere end kontanthjælp. I 2016 er den på 4.180 kr./uge. Du vil uden tvivl have noget nemmere ved at klare en overgangsperiode mellem job, specielt hvis du samtidig har sørget for at have en opsparing du kan trække lidt på også. Den luksus har du ikke på kontanthjælp, hvor al opsparing først skal bruges inden du kan nogen som helst former for udbetaling.

Du kan få rabat på din fagforening

Mange a-kasser giver en samle rabat på at have a-kasse og fagforening det samme sted. En fagforening er god at have i ryggen hvis du skulle opleve at blive uretfærdigt behandlet på din arbejdsplads, som fx en fyring der ikke giver mening. Det kan godt være ret uoverskueligt selv at skulle have overblikket over ens lovmæssige rettigheder, hvis man ikke selv er jurist/advokat. Derfor er det en god idé at have en fagforening i ryggen.