Gør det nemt til konfirmationen: bestil udefra

Når den store dag er ved at være, så er der mange ting, der skal holdes styr på. Faktisk så mange ting, at det kan være svært at finde hoved og hale i det. I skal blandt andet tænke på:

 

  • Sted konfirmationen skal holdes
  • Invitationer
  • Køretøj til at hente konfirmanden i
  • Underholdning: sange, taler og så videre
  • Mad og drikke
  • Forældrene skal finde på den helt unikke gave
  • Tøj til konfirmationsdagen og blå mandag

 

Listen er temmelig lang, og når man i forvejen har travlt med skole og lektier, og forældrene har travlt med arbejde, så er der ikke meget tid til overs. For at gøre det mere enkelt, kan I bestille maden udefra. Så kan den i hvert fald streges af listen, som er en af de mest krævende opgaver.

 

Hvilken type mad kan I bestille?

Man kan få rigtig meget mad udefra, og I kan selv bestemme, hvordan I vil sammensætte det. Her kommer der idéer til, hvad I kan servere til konfirmationen.

 

En lækker konfirmationsbuffet

At vælge buffet vil altid falde i god jord. Her er der mad til alle smagsløg, og det behøver ikke at være ”dårlig” kvalitet, bare fordi det er buffet. Det kan sagtens gøres fint med fiskeanretninger og serranoskinke med melon til forret for eksempel og forskelligt fint kød og salater til hovedret samt en kage eller tærte til dessert. Der kan ofte opstå en diskussion om, hvad konfirmandens forældre synes, man kan servere. Men med en buffet med lækre råvarer og flotte anretninger, kan det sagtens være både være elegant og smage godt. Her kan alle være med. Se for eksempel en menu som denne.

 

Enkelt serveringer

Vil man gerne have det mere formelt på den særlige dag, kan man også bestille serveringer af retter. Sammensæt en menu, som typisk består af en forret, hovedret og dessert. Det kan I gøre på det sted, I vælger at holde festen, eller eventuelt bestille en kok udefra. Husk at tænk på, om der er vegetarer eller allergikere til konfirmationen for at lave særlige bestillinger til dem. Derudover kan I bestille et kaffebord med chokolade, slik, kaffe og kage, som gæsterne kan nyde godt af efter menuen. Da går de ikke sukkerkolde foreløbigt. Overvej også, om I vil have skrub af mad, som muligvis kunne være noget, konfirmanden elsker. Måske hotdogs eller pizza?