Lækre måder at lave bagte kartofler

Er du løbet tør for inspiration til aftensmaden? Så skal du måske overveje at ty til kartoflen endnu en gang. Den er nem at håndtere, og kan sammensættes med uendeligt mange forskellige madvarer. Bagekartofler kan både fungere som tilbehør til noget kød eller fisk eller som hovedret med ting ved siden af. Det er en ret, der blot kræver en ovn, kartofler og en god rum ventetid på, at de bliver færdige. Her kan man måske forberede tilbehør til de bagte kartofler. Bagekartofler som middagsret er altid lækkert med stor klat kryddersmør på toppen til at give den en lækker smag. Man kan også servere bagte kartofler med forskellige typer fyld som: ost, chili og skinkefyld, hellefisk med rygeost, tomat og mozzarella, majs og kylling, bacon med peberfrugt i tern og hytteost eller noget helt andet man føler, kunne være en lækker kombination.

Kartoflen er faktisk rigtig sund

Ernæringseksperter går nu imod den rungende kritik som kartoflen har fået gennem de sidste år. Den indeholder nemlig for mange vigtige ernæringsstoffer til at være en dårlig fødevare. Og selvom kartofler er let omsættelige kulhydrater, skulle blodsukkeret falde næsten lige så hurtigt som det stiger ved indtag af kartofler. Kartofler er en sundere spise end ris og pasta. De er rige på vigtige vitaminer, næringsstoffer og mineraler, og andre livsvigtige stoffer. De bugner af kostfibre, som er vigtige for kroppen, C-vitamin, der forbedrer og opretholder immunforsvaret og kalium, der bibeholder en god saltbalance i kroppen. Alle disse stoffer er livsnødvendige for at være sund og rask. Den er altså en rig, og ikke mindst billig, kilde til sund kost. Det anbefales, at man spiser omkring 250 gram kartoffel dagligt af ernæringseksperter.

Bag dine kartofler lækre

For at lave de bedste bagekartofler kan man følge disse tips, og få en lækker aftensmad alle vil elske. Forvarm ovnen på omkring 220 grader. Vask og tør kartoflen – den skal helst være tør inden den kommer i ovnen, da for meget fugt vil koge den og ikke give sprødhed. Og det er en god idé at smøre skrællen ind i en smule olie for at gøre den sprød. Så kan kartoflen sættes i ovnen – uden stanniol, da det også koger kartoflen, hvilket jo ikke er meningen. Når krydset foroven af kartoflerne åbner sig, har du lækre bagekartofler klar til spisning. Men pas på, for de er sikkert meget varme!