Få inspiration til lækker madlavning

Når man får gæster, vil man også gerne sørge for at servere noget lækkert mad. Men det er ikke altid, man lige kan komme i tanke om noget nyt og lækkert, som ikke er en del af den “normale” aftensmad. Herunder er der nogle små fifs, til hvilken tankegang man kan prøve at komme hen i mod hvis du vil lave noget lidt mere originalt mad.

Prøv noget nyt

Der er mange måder på hvordan man kan tilberede sin mad. Men der er bare nogle metoder, som gør maden mere lækkert. Kylling kan tilberedes på mange måder men har du nogensinde prøvet Kylling i cola? Hvis ikke så burde du kigge på opskrifter der indeholder dette. Hvis det bliver tilberedt rigtigt i en stegeso eller noget der minder om kan resultatet slå benene væk under dig. Det er ikke så mange der har prøvet denne ret, som bliver lettere karamelliseret. Hvis du servere denne ret for dine gæster, vil de med garanti blive overrasket, og sikkert også synes at den anderledes måde at tilberede en kylling på er tiltrækkende.

Anvend stærke krydderier


Hvis man er til stærk mad, kan man med fordel krydre det med lidt stærkt. Chilli er en super ingrediens at anvende til madlavning, det kan retten lige det sidste skub, så det nærmest bliver en kulinarisk oplevelse. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at anvende verdens stærkeste chili, men en middelmådig chili kan gøre den helt store forskel for rettens oplevelse. Forsøg dig frem, hvis det ikke lykkedes første gang, er det ikke en katastrofe. Eksperimenter lidt med den stærke tilgang til madlavningen og find det niveau som passer dig bedst.

Udvælg de rigtige drikkevarer

Mange vil formentlig vælge enten vand eller Øl/sodavand til en ret med chili i. Men en let afkølet rødvin giver en mere gastronomisk oplevelse. En god vin fra Beaujolais, som er blevet afkølet i køleskabet i 45 min ca. giver en helt anden oplevelse end hvis du bare tager det der virker mest oplagt. De to forskellige smage fra stærk mad og rødvin kan være en rigtig god kombination, og helt sikkert ikke være noget du kommer til at fortryde.