Det betaler du for når du booker en bryllupsfotograf

Der er ingen tvivl om, at det at booke en bryllupsfotograf er en bekostelig affære. Det er ikke unormalt, at man skal over de 10.000 kr. for at få en dygtig fotograf. Det kan måske få nogle brudepar til at fravælge skarpe fotografer, som ville have givet dem smukke billeder, til fordel for en billigere leverandør, som måske ikke kan tilbyde samme kvalitet og professionalitet.

Og det er rigtig ærgerligt, for der er lagt rigtig meget energi og rigtig mange penge i brylluppet, og det er absolut en skam, hvis I ikke kan forevige dagens højdepunkter i smukke billeder, blot fordi I har været lidt skræmte af fotografens priser.

Derfor vil vi med denne artikel beskrive, hvad I reelt betaler for, når I bestiller en dyrere bryllupsfotograf. Læs videre om dette emne neden for eller læs mere om bryllupsfotograferingen her.

Administration og forarbejde tager tid og koster penge

I ethvert samarbejde kommer korrespondance via telefon og mail til at fylde rigtig meget, og det gælder både før og efter brylluppet. Mange fotografer tilbyder også præ-møder, hvor I og fotografen sætter jer sammen og planlægger, hvilke billeder der skal tages, og hvor I skal tage dem henne på den store dag. Et flot album kræver forberedelse, og forberedelse tager tid. Og det betaler man for som brudepar.

Fotografens transport koster også penge

Er der ingen dygtige fotografen nær jeres bopæl, er I nødt til at finde en fotograf, som bor lidt længere væk. Det betyder også, at fotografen og vedkommendes udstyr skal transporteres til og fra bryllupslokationen, og som bekendt er tid lig med penge, og er der noget, som tager tid, så er det transport. I sidste ende er prisen dog det hele værd, da I får en dygtig håndværker til at indfange de magiske og flygtige øjeblikke, som nemt ville gå tabt grundet festens tempo.

Fotografen er på arbejde hele bryllupsdagen

Mens I blot skal nyde jeres længe ventede bryllupsdag, så er fotografen på arbejde hele denne dag. Det er mange timer på benene, da fotografen konstant skal bevæge sig rundt for at finde de gode vinkler uden at forstyrre brudeparret og festen. Skal fotografen være med til fotografere bruden og gommens klargøring til brylluppet såvel som hele bryllupsmiddagen, som løber helt til midnat, så bliver det pludseligt til mange timers arbejde. Og det skal fotografen naturligvis have løn for.

Efterarbejde gør jeres billeder smukke men tager tid

Alle bryllupsbilleder skal igennem efterbehandling, for selv om fotografen tager smukke billeder, så er der altid en lille detalje, der kan ændres for at gøre billedet perfekt. Det kan for eksempel være billedets skarphed, en mindre kontrastændring eller farvebehandling. Som oftest skal der også laves lidt hudretouchering på bryllupsportrætterne.

Der bliver normalt taget flere tusinde billeder til et bryllup, og derfor tager det også lang tid at gå dem alle sammen igennem for at udvælge de bedste. Disse skal dernæst efterhandles, og det kræver som sagt også tid, hvis arbejdet skal gøres ordentligt.