Mad er en gode og et onde

Der er mange, der er helt vilde med mad. De lever for maden, de elsker at lave den og eksperimentere med nogle nye og spændende opskrifter, de elsker at spise den gerne i hyggeligt selskab med andre, som de holder af, og de elsker at se de resultater, som god, sund og nærende mad kan vise sig som på ens krop. Blandt andet i forhold til et vægttab og et meget sundere helbred. For mange er maden derfor et under, som er med til at berige livet, dog kan det også gå den anden vej, og derfor er der en del, der også ser maden som et onde.

En spiseforstyrrelse har konsekvenser for helbredet

Her er der for eksempel tale om dem, som der kæmper hele deres hverdag igennem for at komme over en spiseforstyrrelse. Og her er det faktisk lige meget, hvilken form der er tale om, for de er alle begrænsende og hæmmende i hverdagen, hvorfor de for alvor kan være med til at sætte en stopper for den glæde, der bør herske i ethvert liv. De er også med til at forværre det generelle helbred, og på sigt kan det føre til kroniske lidelser, smerter og gener.

Få hjælp til at slippe det urealistiske forhold til mad

Når man begynder at få et urealistisk forhold til mad, hvor man ikke længere kan styre sine tanker og sine hensigter, er det derfor tid til at søge professionel hjælp. Kom i behandling for din spiseforstyrrelse straks og vær på den måde med til at forebygge lidelsen, før den bliver alt for alvorlig. Og oplever du andre med spisevanskeligheder og et for stort fokus på maden, bør du også sørge for at hjælpe denne person til at søge kyndig vejledning. På den måde kan du være med til at forbedre et andet liv.