Derfor mindsker du madspild med måltidskasser

Måltidskasser har stort fokus på at lette danskernes hverdag. Det gør de ved at tilbyde måltidskasser, der leveres direkte til døren. Men én af de største fordele ved måltidskasser er, at det er med til at mindske madspild i de danske husstande. Læs mere herunder for at blive klogere på hvordan.

Hvad er måltidskasser?

Måltidskasser er populært sagt alt, hvad du skal bruge til at lave hurtige, nemme og velsmagende aftensmåltider. En måltidskasse indeholder nemlig alle de ingredienser, som du skal bruge til at tilberede maden.

I din måltidskasse kan du ligeledes finde ugens madplan og opskrifter til alle måltiderne. Du bestemmer selv hvor mange dage du ønsker måltider til, og det er også op til dig at angive, hvor mange personer der skal spise med.

Det er perfekt for dig, der vil have nem og skøn aftensmad.

Ved at angive disse oplysninger tilpasses måltidskassen dine behov. Det vil sige, at portionerne laves, så de netop passer til det antal personer, som du har angivet.

Det er med til at reducere madspild. Når ugen er omme, har du nemlig brugt alle de ingredienser, der er i din måltidskasse. Det hele bliver opbrugt, og intet går til spilde.

Du har med garanti stået i en situation, hvor du skulle bruge et par gulerødder eller løg i madlavningen. Men når du handler i supermarkedet, kan du ikke blot købe det antal, som du skal bruge. Du er nødt til at købe hele posen med alle grøntsagerne i.

I måltidskassen får du nøjagtigt det antal, der er angivet i opskriften. På den måde mindsker du madspild væsentligt hver uge i din husstand.

Hvem tilbyder måltidskasser?

I dag er der et stort udvalg af leverandører, der tilbyder de populære måltidskasser. Det tegner ikke til at være et marked, der er mættet endnu, hvorfor du med garanti vil se flere interessante leverandører på markedet.

Der er mange fordele ved, at der er en række leverandører at vælge mellem. I takt med at antallet af leverandører stiger, betyder det også, at priserne for måltidskasser bliver pressede. For dig vil det, at det er med til at holde priserne nede, så du kan få billige måltidskasser.

Du kan frit vælge mellem Aarstiderne, RetNemt, Simple Feast, Skagenfood, Kokkens Hverdagsmad og Den Grønne Asparges.

Forskellen på leverandørerne ligger i udvalget af måltidskasser. Nogle leverandører har fokus på at tilbyde 100 % økologi, andre differentierer sig ved at lave færdiglavet aftensmad, men nogle tredje koncentrer sig om børnevenlige måltidskasser.

Alle leverandører er gode på hver sin måde. Du kan derfor træffe den bedste beslutning ved at undersøge udvalget af måltidskasser, se ugens menu og undersøge, hvordan de reducerer madspild med måltidskasserne.

Hvorfor mindsker du madspild med måltidskasser?

Der er mange grunde til, at du mindsker madspild med måltidskasser.

Én af årsagerne er, at når du bestiller en måltidskasse til eksempelvis 4 eller 5 dage, får du aftensmåltider til det antal dage. Alle ingredienserne og portionerne er tilpasset, så du får alt, hvad du skal bruge for at komplette måltiderne.

Når du har lavet det sidste måltid på ugen, vil du opleve, at du ikke har én eneste ingrediens tilbage. Du har altså brugt alt, hvad du har fået fra leverandøren af måltidskassen.

Det vil sige, at fra din måltidskasse vil der ikke være en eneste råvare, som du smider ud. Det er derfor den perfekte måde at undgå madspild på.

En anden årsag til at du minimerer madspild med måltidskasser er, at dine måltider er tilpasset det antal personer og de antal dage, som du har angivet. Der tages derfor højde for, hvor meget eksempelvis 3 personer kan spise på 4 dage.

Det gør, at der er lagt vægt på, at du oplever den mæthedsfornemmelse, som du skal, når du har indtaget måltidet. Men det betyder også, at der ikke er nogle rester, når I er færdige med måltiderne.

Sådan tager leverandører stilling til madspild

Det har stor betydning for leverandører af måltidskasser at tilbyde et initiativ, der er miljøvenlig og bæredygtig. Det gør, at der højder for at mindske madspild med forskellige tiltag.

Først og fremmest er det gældende for alle leverandører at tilbyde måltidskasser, der tilpasses det antal personer og dage, som du har angivet. Det betyder altså, at portionerne er nøje beregnede.

For det andet får du lige præcis det antal ingredienser, som du skal bruge i dine måltidskasser. Hvis du skal bruge 3 løg til ugens måltider, er det dét, som du får leveret til døren. Ikke en hel pose, hvor du ikke ved, hvor du skal gøre af dine øvrige 7 stykker.

For det tredje tilbyder eksempelvis Skagenfood Madspilds Kassen. For at leve op til dine forventninger om råvarer i frisk og god kvalitet bestiller Skagenfood altid flere grøntsager, end hvad de har brug for.

Madspilds Kassen er miljøvenlig, fordi…

Det gør det nemmere for dem at sortere i grøntsagerne og kvalitetssikrer måltidskasserne.

Det overskydende grøntsager bliver tilbudt i Madspilds Kassen, som du kan bestille hjem til et mindre beløb. Grøntsagerne er friske og lækre og fejler ingenting.

Sommetider bliver Madspilds Kassen suppleret med øvrigt lækkert tilbehør. Den levereres om fredagen, så du har noget skønt at spise i løbet af weekenden.

Af miljøvenlige årsager tilbyder alle leverandører at tage din måltidskasse med retur ved næste måltidskasser. Det betyder altså, at emballagen genbruges og kan bruges af flere omgange.

Disse bæredygtige initiativ er med til at reducere produktionen af nyt emballage hele tiden og er en god måde at genbruge på. Der er nemlig ingen grund til at producere nyt emballage, hvis det gamle absolut ikke fejler noget.

Typisk får du en måltidskasse leveret til din dør, som du derefter stiller et sted. Det er altså begrænset hvor meget du anvender selve måltidskassen og har kontakt med den. Det er kun indholdet, som du tager i brug, og ellers forholder emballagen sig ret passivt i dit hjem, skur, carport og lignende steder.

Husk derfor altid at stille emballagen frem, så leverandøren kan tage det med retur. Dét er en god vane at gøre sig.