Tips og inspiration til temafesten

Sponsoreret indhold indgår i teksten.

Er din fødselsdag lige om hjørnet, eller har du bare en anden god grund til at holde årets fest i 2020? Gør dig selv og dine gæster en tjeneste og giv festen et specifikt tema. Temafester er blevet populært blandt alle aldre og alle køn. Det skyldes, at et gennemført tema kan skabe netop den fest, som man ønsker!

Gør noget ekstra ud af udklædningen

Til fastelavn husker man kun tre personer. Kattekongen, kattedronningen og den bedst udklædte. Medmindre din temafest falder sammen med fastelavn, så kan du udelukkende gå efter at være den bedst udklædte. Til den mest komplette temafest skal man helst ikke kunne udpege personen med bedst udklædning, da alle ankommer i fuldstændig gennemførte kostumer.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for temaet. Derfor er det op til arrangøren, om festen skal bestå af pirater, Hawaii-surfere eller prinsesser fra Disney. Til en jubilæumsfest vil det også være oplagt at lave temaet omkring jubilæumsårstallet. Der findes utallige temaer derude. Til ethvert tema vil du sagtens kunne finde passende trøjer, kostumer og parykker!

Mad til anledningen

En undervurderet del af temafesten er uden tvivl menuen. Menuen kan være en detalje, der fuldender aftenen. Temaets omfang kan selvfølgelig besværliggøre madlavningen en smule. Dog findes der ofte nemme løsninger til dette. Hvis temavalget peger på Frankrig, vil et par baguetter og kopper kaffe sætte rammen for den franske stemning.

Det er tanken, der tæller. Så længe menuen er udarbejdet blot en smule i forhold til temaet, vil man som gæst hurtigt kunne samle trådene. Du bør derfor have sammensætningen af menuen i tankerne, når du er i færd med at finde det endelige tema til festen.

Skab stemningen ved hjælp af musikken

Du kan muligvis forestille dig følgende situationer, hvor musikken simpelthen bare ikke passer til anledningen. Det kan være hård techno til fødselsdag på plejehjemmet, børnesange på diskoteket eller klassisk klavermusik til karneval. Selvom det ikke vil have en nær så makaber effekt som her, så vil den rigtige playliste have samme effekt på temafesten.

Lav derfor en playliste inden festen, hvor sangene enten stammer fra den korrekte tid, korrekte film eller korrekte kunstner. Derved kan dine gæster og dig leve jer ind i temaet ved hjælp af passende toner og rytme fra musikken.

Pynt lokalet op

En gennemført temafest kræver mindst lige så grundige pyntefærdigheder som til jul eller påske. Det lyder måske som hårdt arbejde, men i modsætning til de andre højtider vælger du selv temaet i denne anledning. Det giver dig næsten frie tøjler til at pynte op efter, hvordan du fortolker temaet. Ved at pynte op kan du skabe perfekte og fascinerende omgivelser til festen!