Guide: Sådan finder du det bedste kød

Supermarkedets køledisk byder på udskæringer med bred markedsappel, men de er desværre ofte også kedelige. Nemt er det ikke at finde kød med den rette mængde fedt til at give den perfekte marmorering eller det rette, lave antal sener til at have en bøf så mør, at den smelter i munden. Det bedste kød til individuel smag finder du hos et slagteri med godt kød og råvarer.

Find det bedste kød hos et slagteri

Står du i Region Midtjylland med behov for godt kød, er du så heldig, at lokale slagterier i dit nærområde løbende får meget nyt, godt kød ind. Som beboer i Ringkøbing, Skjern eller Videbæk kommer du altså ikke til at sulte. Men hvordan finder du hos slagteren det rette kød til den ret, du vil lave? At kunne skelne mørt fra sejt og fedtet fra fedtfattigt er en god start.

Sådan finder du mørt kød

Mørt kød har få eller ingen synlige muskler og intet bindevæv af betydning. Når det gælder bindevæv, kan du nedbryde det ved at braisere kødet, så du får lækker gelatine frigjort. Men har du tænkt dig at stege kødet hurtigt, når bindevævet dog ikke at blive brudt ordentligt ned. Så har du hastig tilberedning i tankerne, bør du gå efter kød med så lidt bindevæv som muligt.

Sejt kød tilberedes langsomt

Er du til sejt kød, skal du selvfølgelig bare gå efter de ting, du undgår ved mørt kød. Tydelige muskler er især værd at lægge mærke til. Kødet har godt af langsom tilberedning for at få en god konsistens frem. Spidsbryst kan især fremhæves som en sej udskæring, der bliver lækker.

Hvor meget fedt?

Hvad med fedtet – hvor meget skal kødet have? Sundt er det ikke, men en god marmorering forudsætter fedt i kødet. For meget fedt kan dog gøre kødet svært at tygge, så alt med måde.